TÉRKÉP

Kirándulás Magyarországon - kicsit másképp

Hogy hová menjünk kirándulni vagy éppen mit látogassunk meg a hétvégén azt nagyon sok helyen meg lehet nézni. Ezen az oldalon egy-egy helyszín kiemelt érdekességeit, legjeit találjátok meg.

 
Amikor a gyermekeimmel egy adott térségbe, városba, bármilyen helyszínre utazom, igyekszem feltérképezni a látnivalókat. Bújom a honlapokat, útleírásokat, programajánlókat, hogy aztán tele legyen a fejem mindenféle haszontalan infóval, aminek a zömét szinte azon nyomban el is felejtem. A gyerekeket pedig általában csak egy-egy kiemelt részlet érdekli, aztán a figyelmük máris elkalandozik. Így talán érdemes olyan érdekességeket megmutatni és elmondani nekik, amit remélhetőleg meg is jegyeznek. Ilyenek a legek. 
 
Persze a koruktól függően fognak érdeklődést mutatni az egyes dolgok iránt.
 
A kisebbek inkább az állatos legeket (Nézd, itt él a legkisebb magyaroszági madár!) fogják értékelni, a kicsit nagyobbak már a természeti jelenségekre, jelenségekre is rácsodálkoznak (Tényleg itt volt a leghidegebb?), a még nagyobbak pedig már akár a történelmi, kulturális legekre is felkapják majd a fejüket (Ezt tanultuk! Itt koronázták meg az első magyar királyt!). 
 
Természetesen a felnőtteknek sem rossz, ha segítséget kapnak egy-egy térség látnivalóinak kiválasztásához egy picit más szempontok alapján, mint ahogy azt a honlapok zöme teszi.
 

Kirándulás Magyarországon a legek nyomában

Ezen a térképen arra teszek kísérletet, hogy elhelyezzem a magyar legeket és azáltal tippet adjak, hogy milyen úticélt érdemes választanotok. Ez nem mindig könnyű. A legmélyebb tóra viszonylag egyszerű jelölőt tenni, a legnagyobb magyar emlősnek az élőhelyére már nem annyira. Vannak legek, amelyek egészen egyszerűen nem köthetők földrajzi helyszínhez, ezek természetesen nem fognak itt szerepelni.
 
Mindamellett vannak magyar legek, amelyek nem magyarországi helyszínhez köthetők (pl. az első olimpiai aranyérem), de azokat is feltüntetem és nyilván mindenkit arra bátorítok, hogy – ha teheti – látogasson el oda.
 
Mégis azt gondolom, hogy hasznos segítséget nyújt  majd ez a legtérkép. Ígérem, hogy igyekszem mielőbb sokkal több célponttal feltölteni.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •